Familieopstellingen

Als gecertificeerd familiecoach organiseert Erika familieopstellingen met paarden. Het prachtige domein Hof Ter Weyden leent zich perfect voor dit type opstellingen. Gelegen in Wildert (Essen) op de grens tussen België en Nederland.

We maken allemaal deel uit van een gezin (ouders, broers, zussen), dat op zich weer deel uitmaakt van een grotere familie. Vanuit dit systeem krijgen we normen en waarden mee, onze persoonlijke bagage. Aan dit systeem blijven we onbewust loyaal. Buiten het familiesysteem beïnvloeden verschillende andere systemen ons gedrag: school, verenigingsleven, religie, werk, de cultuur van het land van herkomst, enz.

Binnen dit dynamische systeem vertonen mensen een bepaald gedrag. Sommige mensen ervaren dit als beknellend en beperkend, waardoor ze geen vrije keuzes meer kunnen maken en hun leven beknot wordt. Soms ligt de wortel van een probleem niet bij de persoon zelf, maar bij iemand in hun systeem. Familieopstellingen zijn de ideale methode om eventuele verstoringen aan het licht te brengen.

Familiecoach - Gezins- en familieopstellingen met paarden

Familieopstellingen

Via familieopstellingen krijg je inzicht in bepaalde familiedynamieken. Er wordt gewerkt met representanten: mensen die, zodra ze in het systemisch veld stappen, kunnen waarnemen wat er omgaat in de persoon en/of de familieleden die ze vertegenwoordigen. Tijdens familieopstellingen worden onderlinge verhoudingen en verstoringen in het familiesysteem zichtbaar en voelbaar. Je krijgt een duidelijk beeld van wat er speelt en kan duiden waar bepaalde verstoringen, blokkades of obstakels liggen.

Familieopstellingen met paarden

Omdat paarden kuddedieren zijn - die afhankelijk zijn van hún systeem om te overleven - is hun manier van waarnemen van nature uit georiënteerd op het geheel. Bij de minste verstoring van dat geheel zullen ze dan ook uiten wat er schort. Tijdens familieopstellingen met paarden spiegelen paarden zowel het gedrag als de emoties en achterliggende intenties van mensen. Met een paard als representant wordt de dynamiek binnen de groep duidelijk en worden eventuele verstrikkingen of onbewuste patronen aan het licht gebracht.

Wil je weten hoe familieopstellingen met paarden je kunnen helpen op jouw zoektocht naar jezelf?

Wil je meer weten over gezins- of familieopstellingen?
Contacteer me voor meer informatie