Je paard beter begrijpen

Wat je als gedragsprobleem ervaart bij je paard is vaak gewoon een symptoom van miscommunicatie. Met de hulp van Erika leer je je paard of verzorgpaard écht beter begrijpen dankzij de principes van het Natural Horsemanship.

Gedragsproblemen? Of eerder een gebrekkige communicatie?

Zogenaamde gedragsproblemen bij een paard zijn meestal te wijten aan miscommunicatie tussen mens en paard. Door het natuurlijk gedrag van jouw paard te begrijpen, vermijd je een heleboel frustraties. Zowel bij je paard, als bij jezelf.

  • Loop je in de omgang met je paard als ruiter of met je grondwerk vast?
  • Je kan je paard niet uit de wei halen of bij je houden?
  • Je wordt emotioneel of zelfs boos als er iets niet lukt tijdens het trainen?
  • Je paard vindt de dierenarts en hoefsmid/kapper akelig?
  • Je weet niet hoe het verder moet en denkt er zelfs aan je paard weg te doen?

Bewust omgaan met je paard, als partner – Natural Horsemanship verbetert de relatie tussen jou en je paard.

Ik verenig mijn grondige kennis van de paardentaal – gebaseerd op jarenlange ervaring in het luisteren naar paarden – met mijn kwaliteiten als coach. Bovendien komen paarden tot rust in mijn nabijheid.

Ik observeer de relatie tussen mens en paard en kan van daaruit - als ervaren coach en trainer- je verder op weg zetten.

Dankzij Natural Horsemanship vorm je een échte eenheid met je paard. Blindelings vertrouwen en wederzijds respect zijn het belangrijkst en de enige échte weg naar succes, van welke aard dan ook.

Wil je beter leren omgaan met paarden dankzij de principes van Natural Horsemanship?  Contacteer me voor meer informatie. 

Horsenality, of de persoonlijkheid van jouw paard.

Net zoals mensen allemaal een eigen persoonlijkheid hebben, heeft een paard ook zijn eigen unieke karaktereigenschappen. Om meer inzicht te krijgen in het gedrag van het paard, ontwikkelden Pat en Linda Parelli de term “Horsenality”, een samenstelling van de Engelse woorden “Horse” en “Personality” en betekent simpelweg “de persoonlijkheid van het paard”.

Omdat paarden elk hun eigen “Horsenality” hebben gaan ze ook verschillend reageren op bepaalde situaties en persoonlijkheden. Dat is voor de paarden die we tijdens onze coaching sessies inzetten niet anders.

Verbeter de relatie tussen jou en je paard

Mindful horsemanship is “mindful” omgaan met uw paard. Paarden leven in het nu, bezitten van nature een diepe innerlijke rust en reageren bovendien zonder nadenken op wat ze voelen. In tegenstelling tot paarden, leven we zelf meer op automatische piloot en staan slechts zelden stil bij onze drijfveren. Via Mindful horsemanship treed je binnen in de wereld van je paard en leer je om je aandacht op een vriendelijke manier terug te brengen in het nu, om bij je paard te blijven.

Mindful horsemanship is dus de onderliggende gedachte van Natural Horsemanship. Door “mindful” met je paard om te gaan, zal je merken dat je jouw paard beter zal begrijpen en dat jullie band hechter wordt. Waar grondwerk voorheen nog duidelijke stress signalen bij jouw paard opriep, zal je merken dat – wanneer je leert om “mindful” met jouw paard om te gaan – zowel jij als jouw paard het plezier terug zullen vinden. Zaken die je voorheen als onmogelijk beschouwde zoals het rijden zonder bit of bepaalde grondwerkoefeningen, blijken kinderspel eens je de principes van Natural Horsemanship onder de knie krijgt.

Wil je de relatie met je paard verbeteren?
Contacteer me voor meer informatie.

Horsefullness - paarden leren begrijpen - Natural Horsemanship België