Wie ben ik

Mental coach Erika biedt coaching sessies met paarden aan in Hof Ter Weyden in Essen, een mooie groene oase op de grens tussen België en Nederland.

Paarden hebben me steeds gefascineerd, als klein meisje was mijn grootste verlangen een eigen paard, ik moest echter wachten tot mijn 46ste om die wens te vervullen. Na een druk professioneel leven en 30 jaar in het buitenland, heb ik dan uiteindelijk mijn droom kunnen waarmaken, een eigen prachtige plek om mijn hobby, het Natural Horsemanship ten volle uit te leven. Een paar jaar geleden ontdekte ik het Coachen van mensen met het paard als co-coach. Dat is nu mijn andere passie geworden. AnSeKa, mijn coachingsbedrijf ontleent zijn naam aan de initialen van mijn drie kinderen, Anneleen, Seb en Katrien. Zij waren – lang voor de paarden – mijn grootste leermeesters. Van hen heb ik geduld, mededogen, passie en onvoorwaardelijk liefhebben geleerd, levenslessen die ik meeneem tijdens mijn coaching sessies met paarden. Coachings zijn ook mogelijk in Engels, Frans of Duits.

Wil je meer weten over coaching sessies met paarden?
Neem dan contact op voor meer informatie

Erika, horse assisted coach - Hof ter Weyden Essen

Coaching met paarden in Hof Ter Weyden te Essen


Ik ben gecertificeerd Equicoach of Equine Assisted Coach Level 2 (Opleidingsinstituut Keulseweg, Nederland), gecertificeerd als Systemisch Coach alsook Systemisch Coach met Equus (resp. bij Centrum Openmind en BonSpirit). De paarden houd ik op natuurlijke wijze op Hof Ter Weyden, een mooie groene omgeving in Wildert, Essen, op de grens van België en Nederland. Op Hof Ter Weyden organiseren mijn echtgenoot en ik regelmatig sociaal-culturele activiteiten zoals tentoonstellingen, concerten en voordrachten door derden, ook lezingen en seminars over natuurlijk paardhouden en horsemanship.

De werkwijze die ik hanteer tijdens mijn coaching sessies met paarden is gebaseerd op de cliënt-gerichte therapie, een methode uit de psychologie. De ervaring en beleving van de cliënt staan daarbij centraal. Het uitgangspunt is dat hij of zij zelf, onder deskundige begeleiding, kan ontdekken wat voor hem of haar belangrijk is en hoe ‘knopen’ kunnen worden ontdekt en ontward. De tweede pijler van mijn aanpak is systemisch werk, waarbij de cliënt bewust gemaakt wordt van de patronen en systemen waarin hij/zij leeft, zoals familie en werk, en welke knelpunten daar kunnen ontstaan. Deze techniek ondersteunt het gebruik van opstellingen, zowel familie-opstellingen met representanten als organisatie-opstellingen voor groepen en teams.

Wie ben ik